Mountainbiken € 18,00 per dag (helm €2,00)

Mountainbiken

Mountainbiken

Heeft u zin in een actieve middag? Huur een mountainbike (MTB) en fiets één van de routes in de omgeving.

In de bossen in de omgeving van Nijmegen (Groesbeek, Berg en Dal) zijn verschillende prachtige mountainbikeroutes voor u te vinden. Er zijn tochten van 10, 14 ,17 en 18 kilometer. In de bossen vindt u alles wat mountainbiken aantrekkelijk maakt: steile hellingen en afdalingen, zandpaden, smalle bospaden en een glooiend landschap. Wij beschikken over een kaart met mountainbikeroutes. Voor uw eigen veiligheid, verplichten wij u om een helm te dragen tijdens het mountainbiken.
Het is ten strengste verboden om met onze mountainbikes op het Bike Park Mook te komen.

Prijs voor mountainbiken is altijd per dag.

LET OP:

De aanrijroutes vanuit de Diepen en Plasmolen zijn gewijzigd. De (oude) zwarte aanrijroutes over de St. Jansberg zijn vervallen. De aanrijroute vanuit de Diepen is in zwart aangegeven (en blauw bepijld) en loopt in noordoostelijke richting over de asfaltweg via Grafwegen om de St. Jansberg heen. In zuidwestelijke richting gaat het zuid langs de St. Jansberg langs startpunt Plasmolen naar Mook. Ook deze route is in zwart aangegeven en blauw bepijld als verbindingsroute (met een wit bolletje in het symbool).

 

Voor actuele route informatie verwijzen wij u graag naar Rijk van Nijmegen

Markeringen
Op de startplaatsen zijn overzichtsborden geplaatst. De routes vanaf de startplaatsen naar het parcours zijn gemarkeerd met zwarte route-aanduidingen. Deze aanduidingen zijn niet genummerd, onthoud dus waar je het parcours op komt! De routes zelf zijn gemarkeerd met groene, rode, blauwe en paarse aanduidingen volgens de internationale Bloso standaard.

Aard van de route
De route kent, voor Nederlandse begrippen, aardig wat hoogteverschil met een paar pittige klimmetjes en enkele stukken single track. Deze kunnen er wat modderig bijliggen als het geregend heeft.  Hoogteverschil: 512 meter.

 

Reserveren voor mountainbiken voorkeur via de mail info@dolfijn-mook.nl