Mountainbiken €13,50 per dag (helm €1,50)

Mountainbiken

Mountainbiken

Heeft u zin in een actieve middag? Huur een mountainbike (ATB) en fiets één van de routes in de omgeving.

In de bossen in de omgeving van Nijmegen (Groesbeek, Berg en Dal) zijn verschillende prachtige mountainbikeroutes voor u te vinden. Er zijn tochten van 14, 18 en 32 kilometer. In de bossen vindt u alles wat mountainbiken aantrekkelijk maakt: steile hellingen en afdalingen, zandpaden, smalle bospaden en een glooiend landschap. Wij beschikken over een kaart met mountainbikeroutes. Voor uw eigen veiligheid raden wij aan om een helm te dragen. Deze kunt u eventueel bij ons huren.

Markeringen
Op de startplaatsen zijn overzichtsborden geplaatst. De routes vanaf de startplaatsen naar het parcours zijn gemarkeerd met zwarte route-aanduidingen. Deze aanduidingen zijn niet genummerd, onthoud dus waar je het parcours op komt! De routes zelf zijn gemarkeerd met groene en rode aanduidingen volgens de internationale Bloso standaard.

Aard van de route
De route kent, voor Nederlandse begrippen, aardig wat hoogteverschil met een paar pittige klimmetjes en enkele stukken single track. Deze kunnen er wat modderig bijliggen als het geregend heeft.  Hoogteverschil: 512 meter.

Let op!
Mountainbiken is geheel op eigen risico. Voor uw veiligheid raden wij aan om een helm te dragen tijdens het mountainbiken.