bg

Mountainbiken

Bij ons kunt u mountainbikes (ATB) huren voor een route in Nijmegen, Mook, Groesbeek, Berg en Dal, Plasmolen, Milsbeek en omgeving

Heeft u zin in een stevige fietstocht of een echt mountainbike parcours? Wij verhuren mountainbikes!

In de bossen in de omgeving van Nijmegen (Groesbeek, Berg en Dal) zijn verschillende prachtige mountainbikeroutes voor u te vinden. Er zijn tochten van 14, 18 en 34 kilometer. In de bossen vindt u alles wat mountainbiken aantrekkelijk maakt: steile hellingen en afdalingen, zandpaden, smalle bospaden en een glooiend landschap. U kunt een routebeschrijving meekrijgen.

Wilt u onderweg uitrusten en wat eten of drinken? Wij verzorgen een picknickmand op een door u gekozen plaats. Kortom: mountainbiken of gewoon fietsen, intensief en ontspannend tegelijk!

Dolfijn Mook verhuurt mountainbikes (MTB) voor routes in Nijmegen, Groesbeek, Berg en Dal, Mook en omgeving.

Markeringen:
Op de startplaatsen zijn overzichtsborden geplaatst. De routes vanaf de startplaatsen naar het parcours zijn gemarkeerd met zwarte route-aanduidingen. Deze aanduidingen zijn niet genummerd, onthoud dus waar je het parcours op komt! De routes zelf zijn gemarkeerd met groene en rode aanduidingen volgens de internationale Bloso standaard. Met name in het stuk ten Noordwesten van Groesbeek, daar waar de route verlegd is, worden veel pijlen vernield, maar ook snel weer opnieuw aangebracht. Bij twijfel kun je het best op de bandensporen letten.

Aard van de route:
De route kent, voor Nederlandse begrippen, aardig wat hoogteverschil met een paar pittige klimmetjes en enkele stukken single track. Deze kunnen er wat modderig bijliggen als het geregend heeft.

Het mountainbiken gebeurt geheel op eigen risico.
Hoogteverschil: 512 meter.
Meer informatie: VVV Nijmegen, tel. 0900-1122344