Kinderzeilweken

Kinderzeilweken

Voor de kinderen organiseren wij tijdens de zomervakantie een kinderzeilweek. Hierbij maken de kinderen spelenderwijs kennis met het zeilen. Zeilcursussen voor kinderen worden gegeven in een Valk of een Optimist. Een kinderzeilweek is van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

Valkencursus (7-15 jaar)

Is uw kind 7 jaar of ouder? Dan kan uw kind bij ons uitstekend leren zeilen in zeilboten van het type Valk. Dit zijn sportieve zeilboten van circa 6,5 meter lengte met een grote kuip zodat iedereen de ruimte heeft. De Valk is voorzien van grootzeil en fok. De zeilboten zijn speciaal ontworpen voor zeilscholen. De Valk is dus een perfect lesschip met uitstekende zeileigenschappen.

Bij de bootindeling wordt rekening gehouden met de leeftijd, eventuele zeilervaring en uw eigen voorkeuren. Als uw kind samen met vriend, vriendin, broer of zus in de boot wilt, kunt u dit aangegeven op de inschrijfkaart. De gehele zeilweek trekt uw kind op met een vaste groep van maximaal 5 cursisten en één instructeur per Valk. Alle kinderen dragen verplicht een zwemvest aan boord.

Optimistencursus (7-12 jaar)

Jonge kinderen leren het zeilen voor een belangrijk deel ‘op gevoel’. Een beter bootje dan de ‘Optimist’ is voor deze groep niet te vinden. Een Optimist is klein maar stabiel, heeft één zeil en is speciaal ontworpen voor jonge kinderen. Gedurende de zeilweek zeilen de kinderen in hun eigen zeilboot, waar ze spelenderwijs leren zeilen. De kinderen krijgen opdrachten en aanwijzingen van hun instructeur vanaf  de motorboot die met de kinderen meevaart.

Iedere cursist heeft de hele week een eigen Optimist. Een groep van maximaal 6 kinderen en 6 Optimisten met een vaste instructeur trekt met elkaar op. De kinderen moeten zoveel mogelijk zelf doen. De beginners kunnen al snel zonder hulp de boot op- en aftuigen. Aan het eind van elke zeildag wordt de boot schoon achtergelaten. Alle kinderen dragen verplicht een zwemvest aan boord. Wij raden aan uw kind pas op te geven voor een optimistencursus wanneer uw kind al enigszins zeilervaring heeft.

Wilt u uw kind opgeven voor de kinderzeilweek? Stuur een e-mail naar info@dolfijn-mook.nl.